Monday, April 4, 2011

Seară de scurtmetraje în regia lui Paul Negoescu


Această ediţie de CineClub avem ocazia să-l întâlnim pe unul dintre cei mai premiaţi tineri regizori români şi cel care anul acesta este pentru a doua oară nominalizat la "Oscarurile europene" - Premiile Academiei Europene de Film 2011. Astfel vom urmări scurtmetrajele Examen, Târziu, Scurtă plimbare cu maşina, Renovare, Derby, iar la finalul proiecţiei regizorul Paul Negoescu va răspunde întrebărilor noastre.

Evenimentul are loc vineri, 15 aprilie, ora 18, mansarda Casei Baiulescu (Livada Poştei).

Paul Negoescu este născut în Bucureşti în 1984 şi a absolvit Facultatea de Film din cadrul UNATC I.L. Caragiale, secţia de regie film precum şi un masterat în regie film la aceeaşi facultate. În prezent îşi pregăteşte lucrarea de doctorat şi este preparator universitar la catedra de regie film. A regizat mai multe scurtmetraje selecţionate în peste 240 de festivaluri, care au câştigat peste 30 de premii internaţionale. A fost de trei ori selecţionat în competiţia Festivalului de Film de la Berlin şi a fost de două ori nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film. A fost membru în diferite jurii ale unor festivaluri internaţionale şi concursuri de scenarii. Este membru al Academiei Europene de Film şi totodată directorul artistic al Festivalului de Film Timishort.

Examen: Într-o dimineaţă, un tânăr se duce acasă la iubita lui ca aceasta să-l ajute să-şi scrie un referat pentru un examen. Nominalizat la Premiile Gopo 2007 la 2 categorii – Cel mai bun scurtmetraj şi Tânără Speranţă pentru Tudor Aaron Istodor şi câştigător a 12 premii internaţionale. A fost selectat în peste 40 festivaluri internaţionale din lume.

Târziu este scurtmetrajul de absolvire al regizorului. Actorii principali sunt Andrei Mateiu şi Tudor Aaron Istodor, cei doi interpretându-i pe Cătălin şi Vivi, un jurnalist şi, respectiv, un fost coleg de liceu pe care acesta îl contactează pentru a obţine material pentru o ştire. Selectat la Festival de Film de la Berlin – Berlinale Shorts 2008 precum şi la 10 alte festivaluri internaţionale. Nominalizat la Premiile Gopo 2008 pentru Cel mai bun scurtmetraj.

Scurtă plimbare cu maşina: doi foşti iubiţi se întâlnesc pentru a-şi mai acorda o şansă, însă reuşesc doar să se certe din aceleaşi vechi motive. Selectat la 10 festivaluri internaţionale, printre care cel de la Slamdance.

În Renovare o familie îşi renovează apartamentul. Mama, fiul şi bunica au însă alte priorităţi. Alex gaseşte cu greu timp pentru renovare şi pentru prietena lui, căci pentru el se apropie termenul de predare a lucrării de masterat. Selectat la Festivalul Internaţional de la Berlin 2009, Nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film 2010, GoEast Wiesbadem, Sofia, B-EST, NexT. Premiul Robert Bosch pentru Co-Producţii.

Derby spune povestea unui tată care simte ca pierde controlul asupra vieţii fiicei lui, în momentul în care îşi pune problema că, la vârsta de 15 ani, fata lui ar putea întreţine relaţii sexuale cu prietenul ei. Selectat la Festivalul de Film de la Berlin 2010, Nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film 2010, selectat în peste 30 de festivaluri dintre care Karlovy Vary, Londra - cel mai important festival de film din Marea Britanie, Sarajevo, Vancouver, Vila do Conde, Rio de Janeiro, Hamburg.

1 comment:

  1. A fost ok :D

    PS: Lasa lumea sa comenteze si de ope RUL/Nume

    ReplyDelete